Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

16 Stron « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny

> Faki Pi@Pi@C'a, No, a co...

Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 5 2010, 06:46 PM
Post #241

Grupa: Użytkownicy

QUOTE(Pokekoks @ Jan 30 2010, 09:49 PM)
2. forma trawiasta - Fajny, budowa ciała przypomina goryla. To z korony drzewa to... czułki? blink.gif
3. forma trawiasta - Jakoś tak nie pasuje mi przemiana drzewca w dinozaura (ankylozaura?) który chyba ma za chude tylne łapy.
Elecat - dobry pomysł, wykonanie też niezłe. Ogólnie dobry stwór.
Apokalix - Przypomina mi Mightyenę. Jest ok.
Relmax - Jak na przemianę Snorlaxa, za mało zmian.
Gungoat - Nie widzę zbytniego podobieństwa do Toxicroaka, ale ok. Poke-wojownik, który nie przyciągnął zbytnio mojej uwagi.
Bomnd - Jak byłby inaczej narysowany - byłby bardzo fajny, a tak to niezbyt :/
Alird, Alcarbi - Fajne ptasiory, Alcarbi mi się nawet podoba ;d

Co do starterów trawiastych, wiem, że trochę odstępująca od siebie droga ewolucji, nad którą się zastanawiam ciągle. "Drzewiec" został narysowany dużo wcześniej (kolorowy kontur), a dino na nudnej lekcji OK-a, może powinienem powrócić do Koni?

Jeśli chodzi o Relmax'a, ja tam wprowadziłem jak na siebie, aż nadto zmian... laugh.gif Ale ok... Zastanowię sikę nad tym...

Ptaszki... Nie pytajcie skad to "bisexual" w nazwie bo za "cholerke" nie mogę sobie przypomnieć...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Podaje kilka stworków, na razie bez opisów

Na początek dwie drogi ewolucyjne pybci* -
user posted image
user posted image
Specjalnie zachowałem podobną barwę, ale przy czworonożnym skończyła mi się kredka, a drugiej takiej nie ma... rolleyes.gif

Te podawałem wczesniej, ale teraz mają już kolory -
user posted image
user posted image
Przy trzecim zmieniła się lekko postawa -
user posted image

Coś mnie tchnęło na Milotica, ale że nie udało mi się go chociażby naszkocować poprawnie, to o 4.am. powstała jego ewolka -
user posted image
Może wydać się zbyt "ociemniała" jednak kolory uważam za jaknajbardziej trafione

Męskie evo Ralts:
Tudzież pamiętam jego imię: Krigiall
user posted image

Coś co miało kiedyś stanowić koncepcję do ognistego finału startera -
user posted image

A tu trochę krowi pomysł na startery ognia -
user posted image
user posted image
user posted image
Ostatecznie pomysł raczej nie przejdzie z racji "obojętności płci" przy finalnym stadiub, gdyż to byk, a nie mogę dorobić żeńskiej formy dla startera...

Trochę taki wybrakowany "wybryk" wyobraźni (czy tu powinno być jeszcze jedno "i" ?) Jednak mi się spodobał - duszek /jakby co tongue.gif
user posted image

yyy... Sam nie wiem, zanik weny czy co blink.gif
user posted image

Futrzaki powstały... UUUUUhuuu i jeszcze wcześniej...
Jednak podoba mi się zamysł, poskecanego ciała u tego lisa, chyba sobię go przerysuję...
user posted image

A to wyszło z połączenia preevo (moje) Tropiusa i Schuckle'a (?)
user posted image

Caravaha(to coś przed Sharpedo) - preevo - nie-ofic.
user posted image

I to byłoby na tyle...

--------------------
Nowy ja: Pi@Pi@C
user posted image
NA-CO (?) * Narodowa Akcja Czytania Opisów (!)

Pokekoks, My ARt - HiS Work ;p
user posted image
user posted image

PBR FC: 1849-1908-3488
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Pokekoks
6. Początkujący Trener
post Feb 7 2010, 09:15 PM
Post #242

Japanese magazine called "Pokekokos"

Rybcia - Ok, rozumiem, że pływa podobnie jak kijanka, bez płetw prócz ogonowej.
1. droga ewolucyjna Rybci: Drugie ucho (czy co tam mu zwisa) powinno być chyba chociaż trochę widoczne z drugiej strony. Fajny.
2. droga ewolucyjna Rybci: Pierwsze skojarzenie - Nessie _^_ Fajny i w ogóle dobry, wygląda jakby mu ryba za ogon chwyciła i hmmm... skamieniała.
Wszystkie 3 Araby- mikrofony są ok.
Evo Milotica - Ok, jednak bez cieni te 'chmurki' wydają sie płaskie (o ile to są chmurki, a nie falbany, czy cuś)
Krigiall - Ralts w garniturze xd Nie przypadł mi do gustu, prócz tego, że jedną nogę ma grubszą, to błędów nei widzę
Coś co miało kiedyś stanowić koncepcję do ognistego finału startera - przypomina mi połączenie dzika z orłem... Hmm rodem ze Spore xd Nawet niezły.
Kroofki - 1 - myślałem z początku, że to koala xD Ale ok, może być. 2 - Trochę za pochyły. 3 - Podoba mi się : D
Ostatecznie pomysł raczej nie przejdzie z racji "obojętności płci" przy finalnym stadiub, gdyż to byk, a nie mogę dorobić żeńskiej formy dla startera...

Może zmniejsz rogi albo coś, ogólnie lekko zmień, chyba że masz juz cos lepszego...
Duszek - parasol/lotnia xd Dziwny, ale ok.
Rogaty facio z iksami na oczach i maską - nawet fajny.
Korkociąg i jego preevo - Podobają mi się, są ok.
preevo Tropiusa i Schuckle'a - Mały słodziak. Jest ok.
preevo Carvanhy - Hmmm... ok, może byc.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 8 2010, 04:16 PM
Post #243

QUOTE(Pokekoks @ Feb 7 2010, 10:15 PM)
Krigiall - Ralts w garniturze xd Nie przypadł mi do gustu, prócz tego, że jedną nogę ma grubszą, to błędów nei widzę
Coś co miało kiedyś stanowić koncepcję do ognistego finału startera - przypomina mi połączenie dzika z orłem... Hmm rodem ze Spore xd Nawet niezły.

Na tą krzywizne mam proste lekarstwo - wyobraź sobie, że "nogawka" -> aluzja do spodni... - jest po częsci schowana za drugą nogą... dry.gif
pokolorowany wygląda tak:
user posted image

Jak dzika "świnia" ... - a miał być stegozaurem...

user posted image
nie pamiętam czy go podawałem... taki fancik...*

Wszystkie Eeveelucje:
user posted image
I teraz psikus, bo - wcześniejszy Stalowy to teraz kamień ;)
A stal, jak widać takze jest...
Meeon <steel> i Jawleon <rock>
user posted image
Aireon <flying>, Curleon <graund> i Geeon <dragon>
user posted image
Beeon <bug> i Shineon <light>
user posted image
Spineon <toxic> i Grideon <fight>

I nowszy z artów, pomysł stary, jednak ogon dopracowany wczoraj...
user posted image
Smalltzel [smolcel] [small i "Buizel"] Water (Pokemon mały Buizel*)
Jego ogon, kiedy pływa obraca sie jak śruba statku, dzięki temu (choć jest niewielki = 30cm wys.) staje się bardzo efektownym pływakiem. Po urodzeniu, jago "kaftanik" jest wypompowany, dopiero przy kontakcie z wodą automatycznie się napełnia czystym tlenem, tudzież bardziej przypomina koło ratunkowe...

Edit - sorry za rozjazd...

Ten post byl edytowany przez RegiNew Feb 8 2010, 04:19 PM

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 13 2010, 02:20 PM
Post #244

Żałość...
Ale cóż...
Zacznijmy od storki* - Dawno temu wzięło mnie na obejżenie Naruto, ale że nie było to co specjalnie lubię to poczekałem aż się skończy, a po tym leciał... kolejny odcinek - tyle że były w nim Bestie "Kyubi" i sobie narysowałem liska...
/bardziej przypominał Chio, niż lisa, ale nie ważne...
Więc o to co mi wyszło:
user posted image
A tu mamy coś co narysowałem wczoraj w oparciu o starego, powyższego faka i Zoruę:
user posted image
Chiox [cziox] [Chio + fox] Normal Pokemon Lis Chio
Evo:
user posted image
Twails [two (2) + tails] Normal Pokemon ogoniasty

I pokolorowane startery wody:
user posted image
user posted image
user posted image

Kolorek:
user posted image
Sprynguyt [springjet] [sprinter/spring] Normal Pokemon sprinter

I kilka nowinek:
user posted image
Greenger [grindżer] [green + tiger] Grass-Steel Pokemon leśny tygrys
user posted image
Peallie [pyrlaj] [pearl + lie] Water Pokemon kłamliwa rybka
Pearound [pyround] [pearl + around] Pokemon perłowy
user posted image
Parusic [peruz-ik] [parrot + music] Normal-Flying Pokemon kompozytor
to taki fanart mający przypominać ewolkę Chatota...
Jego atrybutem jest batuta

Komenujemy biggrin.gif

Ten post byl edytowany przez RegiNew Feb 13 2010, 09:37 PM

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
derschu
0. Zwykły Człowiek
post Feb 14 2010, 12:51 PM
Post #245

Fajne stworki, szczególnie przypadły mi do gustu ostatnie liski ;) Widzę, że nie jestem sam, który w dzieciństwie przepadał z grami z Chio ;)
Ten drugi "lisowaty" ma śmieszna łapy... takie... ni to pies ni kaczka ;)
Ogółem jednak fajne...
Poza tym mój cudowny Grideon i ciekawy pomysł z preevem Buizela ;)
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 15 2010, 05:44 PM
Post #246

QUOTE(derschu @ Feb 14 2010, 01:51 PM)
Fajne stworki, szczególnie przypadły mi do gustu ostatnie liski ;) Widzę, że nie jestem sam, który w dzieciństwie przepadał z grami z Chio ;)
Ten drugi "lisowaty" ma śmieszna łapy... takie... ni to pies ni kaczka ;)
Ogółem jednak fajne...
Poza tym mój cudowny Grideon i ciekawy pomysł z preevem Buizela ;)

Dzięki, mnie też się nowe z najnowszych podobają, nie będe ukrywać, że jestem dumny, bo to ostatnimi czasy jedne z najlepszych szkiców, jakie udało mi się wykonać...

*Ma takie łapy, a nie inne, gdyż nie wiem... jakoś nie pasowały mi przy nim te bradziej "psie"...

Grideon mówisz? Ja tam ze swoich najbardziej lubię Aireon'a

Na Smalltzel'a wzięło mnie dawno, tylko wcześniejszy jego art (niopublikowany - dzisiaj go zgnotłem i wyrzuciłem) miał dwa ogony, a teraz ma "śrubkę" i ta wercja jest - zdaje się być bardziej oryginalna ;)

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 20 2010, 01:51 PM
Post #247

Opisy... Zaczynam od góry - od smoków

Fitedo [fajdidoł] [fish + torpedo] Water-Poison
Jedna z najszybszych ryb świata. Podczas pływania osiąga nawet 130km/h. Nie posiada płetw brzusznych, gdyż podczas rozwijanej prędkości z jaką się porusza, są one po prostu zbędne. W przeciwieństwie do innych rybiastych Poków, ta rybka nie steruje za pomocą ogona, a do tej czynności wykorzystuje "usta", które marszcząc z jednej strony na drugą , pokonują opór wody co w efekcie staje się zmianą kierunku.

Psiogon [sjago] [posion + dragon] Poison-Dragon
Jego skóra pokryta jest mikroskopijnymi bruzdami z ukrytym śluzem, co nadaje jej prawdziwie "śliski" wygląd. Buława na odonie, to w rzeczywistości zgrubiała część po przedewolucyjnej płetwie ogonowej.

Scrapgon [skripgo] [scrape + dragon] Dragon-Poison
Bardzo ciężki, toteż powolny, jego duży ogon, jest najbardziej umięśnioną i najzwinniejszą w poruszaniu częścią ciała (nawet głowę odwraca bardzo powoli. Ostre zakończenie ogona zawiera jedną z najskuteczniejszych, paraliżujących trucizn na świecie. Pokemon, jako jedyny z dróg ewolucyjnych posiadł umiejętność nauki ataków, poza swoim typem np. Earthquake, Flamethrower, a nawet SolarBeam.

Mastiolic [mistjolik] [mask + Milotic] Water-Psychic
Pokemon, który wyewoluował z przepięknego Milotica, jest uważany za równie pięknego, a tym wspanialszego, że na świecie, żyje ich zaledwie około dwudziestu osobników. Niezwykła rzadkość tego stworka jest spowodowana drogą ewolucji, gdyż Pok potrzebuje jednego z najmniej spotykanych minerałów w miejscu gdzie żyje, czyli Carbonu - węgla. Jego grzywa w dotyku i z wyglądu przypomina pianę morską, a kryształy w niej są odpadami pochodzenia węglanego - diamenciki...
Potrafi kontrolować stan pogodowy, kiedy jest zły wykorzystuję tę umiejętność do rozładowania napięcia włsnych nerwów, lecz kiedy to nie pomaga, jego ciało ciemnieje w niepieskich miejscach, a czerwone wzory oraz "maska" świecą intensywnym, własnym światłem - nie należy wtedy przebywać blisko niego, gdyż atak jakim się wtedy posługuje, jest niezwykle potęzny, czasem nawet poruwnywalny z arceusowskim "wyrokiem" - Judgment. Jego to Justice, czyli sprawiedliwość.

Opis ataku dla konkretnego Fajka - Mastiolic:
Justice - między jego ręko-płetwami, w miescu na wysokości, gdzie widoczny jest kryształ, tworzy się błekitna kula energi (coś jak Aura Sphere), która wraz z wielkością przybiera na jaskrawszych barwach, które są podzielone między sobą barwami, dla których jest wyznaczona konkretna siła rażenia, najsłabszy z ataków to ten, kiedy kula pozostaje jasno błękitne, gorzej kiedy jest złota, gdyż ta barwa oznacza legendarna "złotą sprawiedliwość"... Kula jest przenoszona ponad jego głowę, by następnie eksplodować w stronę przeciwnika "śmiercionośnym" promieniem...

Krigiall [krigjal] Psychic-Grass
Jego ręce zamienione w szpikulce, zawierają w sobie truciznę, dostatecznie silną, by pozwolić sparaliżowanemu przeciwnikowi patrzeć, jat ten pastwi się nad jego ciałem...

Stegoflame [steggflejm] [stegosaurus + flame] Fire-Steel
Pokemon kopalny, bynajmniej za takiego był uważany, dopóki nie zostały odkryte żyjące pod ziemią, przez geologów. Dorosłe osobniki są niezwykle agresywne, jeśli chodzi o ich potomstwo natomiast młode są ich przeciwieństwem, gdyż wykazuja sie dużą ciekawością w stosunku do obcych.

Meeon [mijon] [metal + eon] Steel
Ciało meona pokrywa gruba skóra, nie jest to stał, ani żaden inny metal, ale pomimo tego nie wykazuje ona wrażliwości na inne poza ogniem typy. Wielkie uszy pozwalają mu na usłyszenie choćby najmniejszych szmerów. Swoim "metalicznym", rdzawym zapachem godowym przywoluje do siebie pożywiające się metalicznymi odpadami Aarony [arony] i Lairony [lerony].

Chiox [czioks] [Chio + fox] Normal
Chiox jest bardzo lękliwym stworkiem, gdyż ucieka przed każdym głośniejszym dźwiękiem. Po złapaniu przywiązuje się do jednego, swojego pierwszego trenera, dlatego nie wzskazane jest wymienianie się nim - w obcym otoczeniu staje się jeszcze bardziej strachliwy. Małe osobniki są zanen z tego, że po urodzieniu ich puszysty ogon stanowi prawie 70% wielkości całego ciała (stąd mówi się czsem o nim jako "puszystej kulce"). W miarę dorastania ogon nie zmniejsza się, a reszta ciała "zmuszona" jest do niego dorosnąć...

Twails [tłejls] [two (2) + tails] Normal
Znany z tego, iż bardzo dba o swój rozdwojony ogon. Nawet podczas walki "ogony" utrzymuje w nalezytej czystości,a każdą chilę na odpoczynek poświęcuje (?) ich czyszczeniu. Nie lubi wody, gdyż po niej jego futro się karbuje - aluzja do ogona. Jest bardzo szybki i zwinny, ponadto jego posiadacz uważany jest za okrytego wielkim szczęściem. Jest jedynym stworkiem chodzącym "na palcach" - stąd osąd o jego narcystycznosci...

Sprynguyt [springjet] [sprinter/spring] Normal
Bardzo szybki, jednak mało zwinny królik. Kiedy rozwinie największą prędkość bardzo trudno jest mu omijać napotykane przeszkody, równie niefajnie, jest, kiedy musi się zatrzymać, gdyż do tego należy wyhamować, a z tym jest równie kiepsko...

Greenger [grindżer] [green + tiger] Grass-Steel
Żyje w tropikalnych lasach, żywi się leśnymi owocami,a także drobnymi zdobyczami, jak np. Pidgey'e, do których złapania wspina się nawet na drzewa, co idzie mu równie sprawnie jak pływanie. Dość niebezpieczny dla potencjalnego, niedoświadczonego łapacza, gdyż oferuje swoim asortymentem technik, "niezapomniane" przezycia z walki. Posługuje się atakami właściwymi dla siebie typami, ale także może poznać takowe o typach zmienym, kamiennym, a nawet elektrycznym. Niezwykle cicho porusza się w swoim naturalnym środowisku, a wzry ciała pozwalają mu na doskonałe komuflowanie się.

Peallie [pyrlaj] [pearl + lie] Water
Pokemon "kłamliwa" rybka. Kłamliwa, gdyż perła na jego ogonie jest sztuczna. Żyje w tropikalnych, ciepłych wodach u wybrzeży wysp.

Pearound [pyround] [pearl + around] Water
Ewolucyjna forma Pearllie'a. W jego przypadku perły są istnie prawdziwe - pierwszo klasowe, toteż poławiany jest dla pieniędzy. Nazywa się go "Skarbem Oceanu" co niewątpliwie jest trafionym określeniem. Pomimo małej wielkości jest cięzkim przeciwnikiem, potrafi posługiwać się atakami o wyższym stopniu zaawansowania, jak np. Hydro Cannon, a nawet Zap Cannon!

Komentujemy, nie lenimy się... Pupy w górę i do klawiatury biggrin.gif

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Hyperkoks ;D
0. Zwykły Człowiek
post Feb 20 2010, 02:15 PM
Post #248

Greenger - ładny pomysł, bujna grzywa robi miłe wrażenie
Parusic - bardzo ładny pok, czekam na wersje z kolorkami ;)
Twails - to samo co wyżej
Peallie i Pearound - nie widzę za bardzo różnicy po między nimi
troszkę o evolkach evee:
Meeon - udany, widać bardzo dobry pomysł
Jawleon - ma chyba typ rock, ale nie bardzo to widać
Spineon - a podoba mi się ryjek, ciekawy ogon daje uroku ;p hehe
Shineon - brak zastrzeżeń, po prostu bardzo ładna
i ta ostatnia evolka startera ognistego, nie wiem jaka nazwa ale podoba mi się ;)

Ten post byl edytowany przez Hyperkoks ;D Feb 20 2010, 04:43 PM
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 21 2010, 06:37 PM
Post #249

QUOTE(Hyperkoks ;D @ Feb 20 2010, 03:15 PM)
Parusic - bardzo ładny pok, czekam na wersje z kolorkami ;)
Twails - to samo co wyżej
troszkę o evolkach evee:
Meeon - udany, widać bardzo dobry pomysł
Jawleon - ma chyba typ rock, ale nie bardzo to widać
Spineon - a podoba mi się ryjek, ciekawy ogon daje uroku ;p hehe
Shineon - brak zastrzeżeń, po prostu bardzo ładna
i ta ostatnia evolka startera ognistego, nie wiem jaka nazwa ale podoba mi się ;)

Parusic - to raczej efekt mojej zbyt "wybujałej" wyobraźni, gdyż mam w dexach już i preevo oraz i evo Chatota. Ten to taka... - nie wiem... - odskocznia biggrin.gif
Twails - mój ulubiony :) Kolorkami podejne z nim do Kyubimona, na którym wzorowałem się lekko - legenda o Kyubi i takie tam...
Jawleon - tak kamienny, jest podpisany tongue.gif
Shineon - to on huh.gif dry.gif

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
derschu
0. Zwykły Człowiek
post Feb 27 2010, 12:24 PM
Post #250

Ciekawe opisy, dużo mówią na temat samego poka... Najbardziej spodobały mi się te od Chioxa, Twails'a i ewolucji Milotica, tudzież ciekawy opis ataku... Nawet mogę sobie to wyobrazić choć ostatnio nie ciekawie to u mnie wygląda z tą "wyobraźnią"...
I koniecznie musisz dodać jakąś kartę ze stworkami, żeby zamieścić je wszystkie razem i poprzednie serie też... ;)
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Feb 28 2010, 02:19 PM
Post #251

QUOTE(derschu @ Feb 27 2010, 01:24 PM)
tudzież ciekawy opis ataku... Nawet mogę sobie to wyobrazić choć ostatnio nie ciekawie to u mnie wygląda z tą "wyobraźnią"...

Może powinienem się tym zająć... Opisem ataków i ich wymyślaniem... Eee, a może nie... W sumie to nie grywam w "przygodówki" na gameboy'u/ds'ie więc nie wiem nic o statsach czy jak to się tam zwie...

Dobra zrobiłem dziś jednego faka... w sumie to było takie bazgranie, a potem spodobał mi się kształt... Myślałem ciągle o Flaffy, dlatego, może się z nim kojarzyć, a oto i on:
user posted image
Goram [gołrem] [golem + ram] Grass
Goramy, żyją w pojedynkę. Są to ewolucyjne formy męskiego Lamber'a [lember], ich kobiecym odpowiednikiem jest Sheewmen [sziłmen]. Jest naogół spokojny, jednak bardzo wrażliwy na jego "subanie" przez pokemony ptaki, które upodobały sobie jadalne owoce, z którymi żyje w symbiozie.

I drugi fak. Tym razem to jedynie reedycja poprzedniego Shinneona [szinnion]
user posted image
Muszę powiedzieć, ze ta wersja nawet mi przypadła do gustu, apowiem że jestem zwykle krytyczny względem własnych pomysłów...

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Princeg210X
8. Uczeń Gymleadera
post Feb 28 2010, 03:10 PM
Post #252

It hurts so good.
Grupa: MG

Koloruj, koloruj, a nie szaraki dajesz :D

Goram jest rewelacyjny (swoją drogą dość mam szukania synonimów słowa "wspaniały", zróbcie coś chałowatego...) pokoloruj go, a będzie git.
To niżej też jest niezłe, takie... puchate.

--------------------
user posted image

user posted image
+Quote Post
Concorde
21. Właściciel 50 Pokemonów
post Feb 28 2010, 03:54 PM
Post #253

Wrr, grr.
Grupa: Operator

Lolo. Nie wiem, pytałam o to kiedyś, czy nie, nieważne. Jak stoisz z poczkami, ile ich już jest? :3
Bardzo dobre kształty, typowo pokemonowe. Z kilku ostatnich bardzo spodobała mi się mordka Twailsa :3

zróbcie coś chałowatego
Nie :DDDDD

--------------------
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Mar 2 2010, 08:00 PM
Post #254

Miło słyszeć... A chała będzie potem... ;pp
user posted image
Evo Lediana (chyba że wymyślę mu dobrą preevolkę)
May-Dian [mejdian] [may-dey asking + alien] Bug-Flying
Nie daje opisu, bo coś moze się zmienić, jeśli chodzi o evolkę ;pp
user posted image
Zmieniłem, zn dodałem kilka szczegółów - "linie kopytkowe" i wydłużyłem trawnik na plecach, bo tak śmiesznie mi wyglądał / co widać, bo żem nie zmazał tego dobrze... - miec lenia w moim przypadku - to na całego...
Ale mam dla niego preevo i odpowiednik żeński, kolejno są to:
user posted image
Lamber [lember] [lamb] Grass
- sorry za nieostrość zdj, i skrzywienie i chyba rozjedzie forum...
user posted image
Sheewmen [sziłmen] [sheep + woman] Grass
O... Kiedyś (czyt. dawno temu) zrobiłem evo Rapidash'a
user posted image
Flamecorn [flejmcorn] [flame + corn] Fire-Steel
Jest jednym z najszybszych i najbardziej wytrzymałych pokemonów. Kiedy biega, "ogniste" włosie zaczyna się jażyć złotym kolorem, podobnym do cielistego (sam jest złotawy). Żelazna maska chroni go przed upadkiem, jak kask i przydaje się przy zderzeniu z innymi obiektami przy dużej prędkości - do czego z racji podanego przyspieszenia dochodzi dość często.
Mam jeszcze kilka szkiców, ale je na potem ;pp

EDIT. -> I rozjechało... Sorry sad.gif

Ten post byl edytowany przez RegiNew Mar 2 2010, 08:02 PM

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
derschu
0. Zwykły Człowiek
post Mar 6 2010, 02:36 PM
Post #255

OMGGG... Koń jest boski ;pp Wszędzie się widzi ewolucje ze skrzydłami, a twój jest bez i to mi się podoba.
Robak - całkiem dobry jak na evo Lediana
Baranki i owieczki, Goram jest fajny, bardzo w stylu "Poke", damska ewolka może mniej ciekawa, trochę taka masywniejsza, ale przyjemna dla oka...
Lamber - troszeczkę rozpuścił to forum, ale jest znośny ;)
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Mar 9 2010, 04:46 PM
Post #256

Tudej krótko, bo mi się nie chce niczego robić...
Mam takiego starego dość arta, ale zamysł jest fajny... / moim zdaniem i chyba go poprawię i dodam do dexa -
Oficjalnej nazwy nie ma, ale chyba będzie nosił imię "Bassos".
user posted image
"Bassos" [basos] [bass] Rock
Potrafi wychwycić bardzo ciche dzwięki, sam jest w stanie także emitować te o szerszej częstotliwości. Jego głos jest pisliwy i dziecinny, lecz potrafi go "przepuścić" podwójnie, co onacza, że wydany dźwięk wyłapuje i na jego podstawie, zaniża jego barwę.

Evola:
user posted image
Bassord [basord] [bass + lord] Rock
W przeciwieństwie do niższego stadium, jego głos jest "ciężki", głośny i może się nieść bardzo daleko. Jego uszy działają podobnie jak Exploud'a. Sam Pokemon jest do niego pod względem umiejętności i charakteru bardzo podobny.

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Mar 13 2010, 11:39 AM
Post #257

Podwójny... Nawet można sie przyzwyczić xD
user posted image
Turbim [tarbim] [turban + mime] Psychic
Porusza się bardzi cicho, rzadko można i udaje się wykryć jego obecność. Żyje w ciszy, w cimnych i wilgotnych grotach, gdzie medytuje w pobliżu podziemnych źródeł.
user posted image
Popo - Normal
Pokemon miluśiński. Często hodowany w wyskoich mieszkaniach (bloki, wieżowce, itp) Z racji tego iż nie potrzebuje dużo ruchu. Pomimo niewielkich rozmiarów jakich dorasta (50 cm) posiada bardzo dobrze rozwiniętą siłę umysłu. Najbardziej rozpowszechniona technika obrobny i ataku u tych stworzeń to Metronom.

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Hyperkoks ;D
0. Zwykły Człowiek
post Mar 14 2010, 10:42 AM
Post #258

no to ja ci powiem, że super pomysł miałeś ze Sheewmen, taka owieczka roślinna i ta jej "wełna", no jestem pod wrażeniem :)
Bassord- czy to słoń? jak tak to czy porusza się na 2 nogach, czy 4? :P
Popo- nazwa wymiata i taki sweet z niego ;D

Ten post byl edytowany przez Hyperkoks ;D Mar 14 2010, 10:43 AM
+Quote Post
Pi@Pi@C
5. Sprzątacz Gymu
post Mar 16 2010, 08:04 PM
Post #259

QUOTE(Hyperkoks ;D @ Mar 14 2010, 11:42 AM)
no to ja ci powiem, że super pomysł miałeś ze Sheewmen, taka owieczka roślinna i ta jej "wełna", no jestem pod wrażeniem :)
Bassord- czy to słoń? jak tak to czy porusza się na 2 nogach, czy 4? :P
Popo- nazwa wymiata i taki sweet z niego ;D

A dziękuję, w imieniu baranicy biggrin.gif, choć wełną bym tego nie nazwał, ale skoro tak...
Bassord to... yhm... ehh... - Domyślcie się wink.gif

Na poprzedniej stronie jest kilka stworków bez opisów, co uzupełniam teraz -

1) koala:
Echolla [ekola] [echo + koala] Normal
Jego czuły słuch pozwala na wyłapywanie z otoczenia dźwięków mogących być wydawane przez potencjalnego przeciwnika. Bardzo sprawnie porusza się między konarami drzew. Zjada wyłącznie czarne jagody, toteż można go często spotkać w pobliżu, gdzie takowe rozną.
2) konik polny
Calleeff [caterpilar + leaf]
Jego budowa ciała (odwłok przypominający liść) pomaga mu ukryć się w gęstwinie liści drzew i krzewów, gdzie żyje. Jest bardzo szybki, choć ma niewiele, jak 25cm wysokości.
3) śniegoludki
Asnow [esnoł] [acer + snow] Grass-Ice
4) Scybird - choć wygląda na ociężałego, jego glinowy "pancerz" (powszechnie znane aluminium) jest lekki i niezwykle wytrzymały. Potrafi latać, jednak nie są to zwykle duże odległości. Do startu w górę potrzebuje dużego rozbiegu (analogia do samolotów - żelaznych ptaków). Częściej się go widzi biegającego niż latającego.
5) Snabok - ewoluuje w Ekansa na 14 poziomie doświadczenia. Młode okazy nie znają ataków jak bite czy poison sting i dopiero po ewolucji zyskują możliwość nauki. W razie niebezpieczeństwa ze strony drapieżników, usypiają je spojrzeniem i uciekają, jeśli oponent jest mniejszy - zjadają go.

--------------------
user posted image

user posted image
user posted image

+Quote Post
Relaxion
0. Zwykły Człowiek
post Mar 18 2010, 05:58 PM
Post #260

House Of GaGa

Ok, zaczynamy:

Turbim - wygląda jak Pokemon sowa ( a może jest biggrin.gif ). Jest ogólnie bardzo fajny i wszystko jest "miodzio". Szkoda tylko że kolorki nie dałeś. 6/6

Popo - słodki fajniutki Pokemonek. Tylko jakoś dziwnie mu się ten ogon układa, albo może mi się tylko wydaje. Widać że pokemon milusiński. smile.gif 6/6

--------------------
http://dpdream.altervista.org/SITO/poke/art16.jpg
http://republika.pl/blog_nh_4502167/6710432/tr/fotka2.gif
http://republika.pl/blog_nh_4502167/678671.../ynqmhd36t1.gif

Couse I'm a Free Bitch Baby

Don't Call My Name

Stop Callin...I got my head and my heart on the dancefloor.

user posted image

^
|
|
|

Klikajcie na jajeczko. Pliiis
+Quote Post

16 Stron « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3rd September 2010 - 08:26 AM
Linki: jmusic, Deesowiec INFO