Ash
![]() ![]() ![]() |
Ash
Jul 4 2009, 06:34 PM
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Płeć: Mężczyzna |
Jeżeli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie.
Ci co przeszli Pokemon Silver/Gold/Crystal będą wiedzieli o czym mówię. Ogólnie wiadomo dlaczego Ash w tych częściach pokemonów stał się taki tajemniczy ? Jak się zaczyna z nim walkę to: "... ..." Jak się go pokona (przed zdobyciem kasy to: "..." Po skończonej walce to: "... ..." Potem znika i nikt o nim nie wspomina i nie mówie więc o co biega ? Wie coś ktoś na ten temat ? -------------------- |
Jul 4 2009, 10:48 PM
|
|
![]() ≈ Dees ≈ Grupa: Użytkownicy Postów: 1828 Jabber ID: darkstar@jabber.icp.pl Płeć: Mężczyzna |
Przeszedłem Pokémon Crystal jakieś 2 lata temu (?)... Więc za bardzo nie pamiętam...
Ale o ile dobrze kojarzę, to nie było w grze wytłumaczone, dlaczego jest on tajemniczy... Pewnie autorzy tej wersji Pokémonów chcieli jeszcze bardziej urozmaicić tę grę, dodając go. Nie mieli za bardzo pomysłów, co mógłby powiedzieć / przekazać nam po przegranej walce, więc nadali mu taką właśnie tajemniczość... To jest moja wersja... -------------------- QUOTE(Shoutbox) Mimika (6/21/09 4:59 pm) -- To co to ten kogel-mogel, jakaś pasta/zapiekanka? Avatar wykonał PaluX :)Wełniak-san (6/21/09 4:59 pm) -- kogel-mogel to żółtko z jajka z cukrem :O Mimika (6/21/09 4:59 pm) -- o, to dosyć dobre musi być. Ma ktoś przepis? ~ Teletubbies Party ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jul 5 2009, 05:18 AM
|
|
|
Bardzo mozliwe.Tymbardziej ze jeszcze przez iles czasu tygodnie miesiace a moze lata mieszkal w jaskini na odludziu ze swoim zawsze wesolym pikachu :p
I jeszcze wiesz zawsze z tym z ktorymi walczysz na poczatku ludzie kozacza "nie wygrasz ze mna" "pokonam cie" itp a ten walnąl 3 kropeczki i heja :D Tak btw to o ile pamietam ludzie mowili ze nie mozna trenowac 1 poka bo sie nie wygra a ja wygralem alakazamem na 76 =p A tak ogolnie to go zepsuli bo zawsze byl wesoly w odcinkach itp a tu ? heh focha strzelil na koniec i tyle :p Ten post byl edytowany przez phragles Jul 5 2009, 05:22 AM -------------------- |
Jul 5 2009, 07:42 AM
|
|
![]() Chillsheep Grupa: Operator Postów: 4311 Płeć: Mężczyzna |
Przede wszystkim musicie zrozumieć, że... w grach nie ma Asha. Jest to Red, który jest jakoby pierwowzorem Ketchuma, a co za tym idzie ma troszkę inny charakter niż nasz "koffany" Marian Sue. Co do tej tajemniczości to nie wiem, co najwyżej mogę powiedzieć, że wedle mangi ów Red udał się na Mt. Silver, by przejść kurację w tamtejszych "cudownych źródłach" :P
-------------------- ![]() |
Jul 5 2009, 01:17 PM
|
|
|
Ogolnie to jak sie z nim walczy to widac ze to ash.
To do niego nie pasuje zeby walil focha takiego jak szlak xD -------------------- |
Jul 5 2009, 08:47 PM
|
|
![]() Qwestencja Telimena Rabieszczówna Grupa: Użytkownicy Postów: 2618 Jabber ID: GG: 10970658 Płeć: Kobieta |
Żaden Ash, żaden Red, tylko po prostu najzwyklejszy w świecie męski bohater gier R/B/G. Nie wiem, kto wymyślił tę bzdurę z wplątywaniem w G/S/C młodego Ketchuma, ale to fail. Przecież on nawet nie jest do Sato podobny! A jego tajemniczość? No cóż... Myślę, że twórcy gier po prostu chcieli zrobić z niego trenera, który łazi za nami i jest okryty mgiełką tajemnicy. Prawdopodobnie owy osobnik jest również mistrzem ligi Kanto.
Nie widzę też sensu łączenia mangowych wątków z tymi z gier, wszak to na postawie gier powstaje manga :3 A tak w ogóle to czy ten temat nie powinien być w grach na GBC? A Animca z grami nie warto w ogóle łączyć, wszak w wielu odcinkach spełniła się piękna zasada, która brzmi: "Anime swoje, gry swoje." Jedyną grą, w której można dopatrzeć się wątków z Anime jest Pokemon Yellow, jednak ona to chyba specjalnie na podstawie serialu została stworzona, no nie? -------------------- QUOTE nosił spodnie ale od pasa w dół był nagi Czytanie opowiadań dziesięciolatków to jednak fajna rzecz :) QUOTE(z jakiegoś darmowego PBF-u) To jak Diglet? Wolisz siedzieć w Ballu, czy na ramieniu? |
Jul 6 2009, 05:37 AM
|
|
|
Tak ale jezeli jest Oak i jeszcze rywal "Asha" i jeszcze jego siostra to chyba mozna sie pokapowac ze to ash.
I przede wszystkim to jak sie wchodzi z nim w walke to widac ta sama czapka twarz i ogolnie to samo ubranie.Chyba jest jakies nawiazanie ? Ten post byl edytowany przez phragles Jul 6 2009, 05:42 AM -------------------- |
Jul 6 2009, 06:51 PM
|
|
![]() studentka pokemonologii (a ostatnio także sonikologii ;) Grupa: Użytkownicy Postów: 661 Płeć: Kobieta |
Ten Red nie jest w 100% tożsamy z Ashem (inne imię, wygląd też się różni), ale to jego growy pierwowzór i odpowiednik. I dlatego ludzie ich mieszają ze sobą.
A że jest wyjątkowo małomówny? Prawdopodobnie wynika to z jego przeszłości jako grywalnej postaci. No a ile tak naprawdę taka grywalna postać w Pokemonie gada, co? Niedużo, nie uważacie? Jak ktoś kiedyś zauważył (http://dogasu.bulbagarden.net/features/cliches.html, właściwie tylko "Tak" i "Nie". -------------------- Serebii.net, Psypoke, Bulbapedia - trzy strony z odpowiedziami na 90% pytań graczy. Przeszukaj je zanim zadasz pytanie na forum.
Moje napisy do anime (chwilowo tylko specjal o Raikou, będzie więcej). Proszę o karmienie poniższej menażerii (także tej w profilu) tudzież podlewanie roślinek. ![]() *******Profil na Unicreatures******* ![]() ![]() Geody i dwugłowe na zamówienie (na PW). Oddam w dobre ręce (zgłoszenia na PW): (brak) ![]() ![]() Reszta smoków ![]() [br]Feed Me![br]Adopted from Valenth [br]Feed Me![br]Adopted from Valenth [br]Daj pić![br]Chcesz takiego? [br]Daj jeść![br]Chcesz takiego? [br]Daj jeść![br]Chcesz takiego? [br]Daj jeść![br]Chcesz takiego? |
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8th September 2010 - 04:54 AM |